Christopher Lawless wint 22e ZLM tour

 

De weergoden waren de ZLM tour gunstig gezind. Een krachtige westenwind, zonnetje en 10 graden staan meestal garant voor een mooie koers, al zijn het nog altijd de renners die de wedstrijd maken. Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de vorige week zaterdag verongelukte motorbegeleider Rien Begthel van MBTZ brak de strijd gelijk los.

Na enkele kilometers en diverse valpartijen reden er al verschillende groepen rond en was de wedstrijd al gereden voor een aantal renners.  Twee groepen renners vooraan kwamen samen en bepaalden het gezicht van de wedstrijd. Na een breuk in de kopgroep reden een twintigtal renners weg en streden om de zege. Na een valpartij op anderhalve kilometer voor de finish greep de Brit Christopher Lawless  zijn kans en demarreerde weg bij z’n medevluchters. Hij hield stand en finishte nog net voor de Belg Jasper Philipsen en de Fransman Jeremy Lecrocq. Beste Nederlander was was Patrick van der Duin op de 9e plaats.

Het klassement van de drie tussensprints is gewonnen door Cedric Beullens uit België.  Mikkel Bjerg uit Denemarken was de meest strijdlustige renner in de wedstijd.

Namens de organisatie, dank aan allen die hun steentje bijgedragen hebben om deze wedstrijd mogelijk te maken.

Op naar de 23e ZLM tour in 2018.   


Meer info op de volgende links:

http://www.wielerflits.nl/nieuws/248332/voorbeschouwing-zlm-tour-u23-2017.html                            
http://www.wielerflits.nl/volg-hier/volg-hier-de-zlm-tour-u23-2017               
http://www.wielerflits.nl/nieuws/248429/lawless-stormt-naar-zege-in-zlm-tour-u23.html      
https://www.oypo.nl/250747A9BED9C508  

 

 

ZLM Tour Bulletin aflevering 4 - Vrijwilligers
 

 


ploegleidersvergadering

Ploegleidersvergadering in De Caisson Kapelle

» Lees meer

Nieuwe sponsorcontract Lidl getekend in Etten Leur.

Vrijdag 28 oktober werd op het kantoor van supermarkt keten Lidl in Etten Leur het nieuwe sponsorcontract getekend door Lidl en de stichting “Arjaan de Schipper Trofee” organisator ZLM Tour.

» Lees meer

ZLM tour wordt weer eendaagse wedstrijd in 2017

De ZLM Tour wordt een eendaagse wedstrijd. Voorheen bestond de wielerronde uit een tweedaagse met drie etappes. In 2017 blijft er nog maar één etappe over.

» Lees meer

Onderscheiding voor oud voorzitter Eddie Bogaert ZLM tour

Bij zijn officiële afscheid als voorzitter van de wielerwedstrijd ZLM Tour is Eddie Bogaert uit 's-Gravenpolder in het zonnetje gezet. Bogaert werd vrijdag bedankt voor zijn verdiensten voor de wielersport.

» Lees meer