Bedankt voor het wielerfeest!

Met veel plezier en trots kijken we terug op een succesvolle editie van de ZLM Tour 2022. Wat is het ontzettend fijn dat we na twee jaar zonder de ZLM Tour onze naam weer op de wielerkalender hebben gevestigd met deze fantastische editie van onze mooie wedstrijd. 

Met de 20-jarige Olav Kooij van Team Jumbo-Visma kregen we bovendien een prachtige eindwinnaar op de erelijst. Hij bleef in de eindstand Jakub Mareczko (Alpecin-Fenix) en Aaron van Poucke (Sport Vlaanderen-Baloise) voor. Kooij won bovendien ook de Skoda groene trui van het puntenklassement en de Happy Dog witte trui van het jongerenklassement.

Kooij sloeg op de eerste dag al meteen toe door de etappe in Kapelle te winnen voor de snelle Italianen Jakub Mareczko en Elia Viviani (INEOS-Grenadiers). 

Een dag later in de schitterende tweede etappe van Veere naar Goes passeerde Mareczko als eerste de eindstreep, maar werd hij na de finish gedeclasseerd. In de Limburg-etappe tussen Heythuysen en Buchten met een aantal klimmen nam Mareczko sportief revanche door na een etappe van 192 kilometer naar de zege te sprinten voor leider Olav Kooij en de Deen Alexander Salby (Riwal Cycling Team). De etappe van Rucphen naar Mierlo leverde een fraaie sprintzege op voor de Belg Timothy Dupont van Bingoal-Pauwels Sauces. Hij wist zijn voorwiel in de laatste twintig meter nog voorbij het wiel van leider Olav Kooij te drukken. Elia Viviani (INEOS Grenadiers) eindigde als derde.

Ook de slotrit tussen Made en Rijsbergen leverde veel spektakel op. Lange tijd leek het erop dat een kopgroep van vijf renners stand ging houden tot aan de finish. Maar in de laatste kilometer werden zij alsnog bijgehaald. De sprint leidde tot een spannend duel tussen Kooij en Salby. Met een uiterste krachtsinspanning wist de Nederlander zijn Deense rivaal op de finishlijn te kloppen.

Groot wielerfeest!
De terugkeer van de wielerfans deed zowel de renners als ons organisatoren enorm veel deugd. Bij elke etappe stond het publiek rijendik in de finishstraat. We zijn dan ook blij dat we de koers weer samen konden beleven, aan de start, onderweg of aan de streep.

Er is weer een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de wielergeschiedenis. Zonder jullie support was dit niet mogelijk geweest. Daarom voor alle partners, vrijwilligers, profploegen, volgers en fans heel erg bedankt!