De datum voor de ZLM Tour 2023 is bekend!

De internationale wielerbond, UCI, heeft vandaag de wedstrijdkalender voor het wegseizoen 2023 bekend gemaakt. Van 7 tot en met 11 juni 2023 draaien de beste sprinters ter wereld weer warm in Nederland ter voorbereiding op de Tour de France!

Momenteel is de organisatie druk bezig met de samenstelling van het etappeschema. Er zullen traditiegetrouw weer vooral ritten met sprintkansen in het Zuiden van Nederland opgenomen worden.
‘De datum van 2023 ligt gunstig op de internationale kalender: een ideale voorbereiding op de Tour de France, maar ook sprinters die met snelle benen uit de Giro komen kunnen nog een keer oogsten. Zoals klassementsrenners zich voorbereiden op de Tour in het Critérium du Dauphiné, zo bereiden de sprinters zich van 7 tot en met 11 juni in de ZLM Tour voor op de sprintetappes in de Tour de France. We hopen ons op deze manier als een vanzelfsprekendheid op de kalender te positioneren voor de beste sprinters ter wereld’, aldus Joost van Wijngaarden projectleider ZLM Tour.

De laatste editie van de ZLM Tour werd een prooi voor het jonge sprinttalent Olav Kooij. Met drie ritzeges en het eindklassement in de ZLM Tour, maar ook overwinningen in Hongarije, Polen, Denemarken en het Circuit de la Sarthe, liet hij zien de man te zijn om in de gaten te houden in de sprints voor de komende jaren. In een voorgaande editie van de ZLM Tour waren Mike Teunissen, Dylan Groenewegen en Caleb Ewan succesvol om vervolgens in de Tour de France ook op de afspraak te zijn: Teunissen pakte de eerste gele trui in Brussel en ook Groenewegen en Ewan wonnen sprintetappes.

Fotograaf: Peter van Rooij