De voorlopige deelnemers zijn bekend!

Nog een paar weken en dan start de Tour de France met een vlakke etappe over 191 kilometer. Dit is dé kans voor sprinters om er met de eerste gele trui vandoor te gaan. Daarom hebben diverse topteams de ZLM Tour in hun wedstrijdprogramma opgenomen om hun sprinttrein optimaal op de rails te krijgen.

De bekendste sprinters die aan de start komen in de ZLM Tour zijn Dylan Groenewegen van Jumbo-Visma en Caleb Ewan van Lotto-Soudal. Beiden hebben de afgelopen weken laten zien in vorm te zijn. Groenewegen won drie etappes in de Vierdaagse van Duinkerken, terwijl Caleb Ewan twee ritzeges voor zich opeiste in de Giro.

Zij kunnen rekenen op geduchte concurrentie van Team Sunweb neo-prof Cees Bol, die afgelopen weken ritzeges mee pikte in de Tour of California en de Tour of Norway. Andere snelle mannen op de deelnemerslijst zijn onder meer Timothy Dupont (Wanty), Jens Debusschere (Katusha-Alpecin), Boy van Poppel (Roompot-Charles), Coen Vermeltfoort (Alecto Cyclingteam) en de Australische kampioen Michael Freiberg (Pro Racing Sunshine Coast).

Bekijk nu op de voorlopige lijst met deelnemers 

foto: Wouter Roosenboom