Indrukwekkende sprintzege De Kleijn in ZLM Tour

In Roosendaal heeft Arvid de Kleijn van het Tudor Pro Cycling Team de derde etappe van de ZLM Tour gewonnen. De Nederlandse sprinter haalde het na 194 kilometer in de massasprint voor de Italianen Jakub Mareczko (Alpecin-Deceuninck) en Matteo Moschetti (Q36.5 Pro Cycling Team). Hun landgenoot Matteo Malucelli (Bingoal WB) en de Belg Jules Hesters (Team Flanders – Baloise) kwamen respectievelijk als vierde en vijfde over de meet.

Voor de 29-jarige De Kleijn betekende het zijn derde overwinning van het seizoen. ‘Toch ging het niet eenvoudig. In de finale reed ik lek en moest ik van fiets wisselen’, aldus de winnaar. ‘Gelukkig kreeg ik hulp van mijn teamgenoten van Tudor. Zij brachten mij terug naar het peloton en vervolgens heeft Rick Pluimers de sprint voor mij aangetrokken. Ik ben blij dat ik hun werk heb kunnen afronden.’

Ook in deze etappe kreeg een groep vluchters in het begin van de etappe de ruimte van het peloton om op avontuur uit te gaan. De dappere vluchters waren de Italiaan Simone Belvilaqua (Eolo-Kometa Cycling), de Belg Gilles de Wilde (Team Flanders – Baloise), de Duitser Miguel Heidemann (Leopard TOGT Pro Cycling) en de Nederlanders Nick van der Lijke (Leopard TOGT Pro Cycling), Nick van der Meer (VolkerWessels Cycling Team), Lars Hohmann (Metec-Solarwatt), Jan-Willem van Schip (ABLOC CT) en Rick Ottema (Allinq Continental Cyclingteam).

Daarachter viel het peloton op de Oesterdam in waaiers uiteen. Rappe mannen als Olav Kooij, Jakub Mareczko, Mark Cavendish en Arvid de Kleijn lieten zich echter niet verrassen en zaten allemaal in de eerste groep van ruim zestig renners. Nadat de rust was wedergekeerd in het peloton gingen de Spanjaard David Martin (Eolo-Kometa Cycling), de Belg Aaron van Poucke en de Nederlander Jan-Willem van Schip ervandoor.

Op zo’n vijftien kilometer voor de finish in Roosendaal werd Van Schip als laatste vluchter ingerekend. Het peloton maakte zich vervolgens op voor een nieuwe massasprint in de straten van Roosendaal, waarin De Kleijn zich de rapste toonde.

Jumbo Visma renner Olav Kooij kon zich niet mengen in de strijd om de dagzege, maar behoudt wel de gele ZLM leiderstrui en de witte Shimano trui voor beste jongere. Jakub Mareczko is nieuwe leider in het puntenklassement en vertrekt in de slotetappe in de groene Skoda trui.

De slotetappe van de ZLM Tour gaat zondag over 158,5 kilometer, met start en finish in Oosterhout.