Kanshebbers op geel Tour de France in ZLM Tour

Movistar-renner Richard Carapaz kon zondag na afloop van de tijdrit in Verona de champagnekurken laten knallen als eindwinnaar van de Giro d’Italia. De Amerikaan Chad Haga van Team Sunweb ging er verrassend vandoor met de winst in de 17,9 kilometer lange slottijdrit. Een dikke proficiat voor deze coureurs.

De volgende grote ronde op de wielerkalender dient zich echter al weer aan. Dat is de Tour de France, die op 6 juli in Brussel van start gaat met een vlakke etappe over 191 kilometer. Dit is dé kans voor sprinters om er met de eerste gele trui vandoor te gaan. Geen wonder dat diverse topteams van 19 tot en met 23 juni de ZLM Tour in hun wedstrijdprogramma hebben opgenomen om hun sprinttrein optimaal op de rails te krijgen.

De bekendste sprinters die aan de start komen in de ZLM Tour zijn Dylan Groenewegen van Jumbo-Visma en Caleb Ewan van Lotto-Soudal. Beiden hebben de afgelopen weken laten zien in vorm te zijn. Groenewegen won drie etappes in de Vierdaagse van Duinkerken, terwijl Caleb Ewan twee ritzeges voor zich opeiste in de Giro.

Zij kunnen rekenen op geduchte concurrentie van Team Sunweb neo-prof Cees Bol, die afgelopen weken ritzeges mee pikte in de Tour of California en de Tour of Norway. Andere snelle mannen op de deelnemerslijst zijn onder meer Timothy Dupont (Wanty), Jens Debusschere (Katusha-Alpecin), Boy van Poppel (Roompot-Charles), Coen Vermeltfoort (Alecto Cyclingteam) en de Australische kampioen Michael Freiberg (Pro Racing Sunshine Coast).

De Spaanse ploegen Euskadi Basque Country – Murias en Burgos-BH gebruiken de wedstrijd in de aanloop naar hun voorbereiding op de Vuelta, die op 24 augustus van start gaat in Torrevieja.

Het complete etappeschema van de ZLM Tour ziet er als volgt uit:
19 juni Proloog in Yerseke
20 juni Bredene – Borsele
21 juni Etten-Leur – Buchten
22 juni Buchten – Landgraaf
23 juni Eindhoven – Tilburg

Wielerliefhebbers kunnen gratis een kijkje komen nemen bij de start- of finish van de etappes tijdens de ZLM Tour. Daarnaast is het evenement ook te volgen via de website www.zlmtour.nl en de verschillende social media-kanalen: Facebook, Twitter (@ZLM_Tour) en Instagram.

Foto: Wouter Roosenboom