4 juni 2024 – Alpecin, het toonaangevende merk op het gebied van haarverzorging en bekende naam in de wielersport, heeft zich voor de komende twee jaar verbonden als partner aan de ZLM Tour. De samenwerking is een mooie aanwinst voor de grootste meerdaagse koers van Nederland en biedt Alpecin een uitgelegen kans om haar merk nog verder te versterken binnen en via de wielergemeenschap.

Tijdrit als hoogtepunt van mooie wielerweek
De betrokkenheid van Alpecin zal tijdens de hele koers duidelijk zichtbaar zijn. Vooral tijdens de tijdrit zal het merk extra in de schijnwerpers staan, onder andere met een bijzondere 'hotseat' voor de snelste renners. Deze 'hotseat' wordt een opvallend middelpunt, waar de op dat moment snelste renner in afwachting van hun eindtijd kunnen plaatsnemen. Tevens wordt er volop online geactiveerd.

Bekende wielersponsor, samen op groter podium
Rens Kamphuis, namens Libéma Profcycling de organisator van de ZLM Tour, zegt over de samenwerking: “Het is een mooie stap dat een bekende wielersponsor als Alpecin het vertrouwen uitspreekt in de ZLM Tour. Dit geeft ons een extra zetje om de belofte van grootste rittenkoers van Nederland verder waar te maken. Dat we dit jaar, mede door de samenwerking met RTL7 & Videoland een breder platform kunnen geven aan onze partners past in het toekomstbeeld van de ZLM Tour. De stappen voorwaarts worden gezet en het is mooi om te zien dat ook partners als Alpecin zich nu aansluiten.”

Sterk collectief partners
Naast Alpecin zijn ook andere prominente merken betrokken bij de ZLM Tour, waaronder Škoda, Invicta, TOTO en natuurlijk ZLM Verzekeringen. Deze partners spelen een cruciale rol in het ondersteunen en versterken van de wielerkoers, waardoor het een onvergetelijke ervaring wordt voor zowel deelnemers als toeschouwers.

Grootste rittenkoers van Nederland
De ZLM Tour, die wordt verreden van 5 tot en met 9 juni, start dit jaar met een individuele tijdrit over 13 kilometer in het Zeeuwse Westkapelle (gemeente Veere). Al vijf teams uit de WorldTour hebben hun deelname aan Nederlands belangrijkste meerdaagse etappewedstrijd voor profs toegezegd.