De tweede etappe van de ZLM Tour over 193,8 kilometer door de provincie Zeeland is gewonnen door Casper van Uden. De 22-jarige renner van Team dsm-firmenich PostNL haalde het in de massasprint in de straten van Wissenkerke ruimschoots voor Gleb Syritsa (Astana-Qazaqstan Team) en Gerben Thijssen (Intermarché-Wanty).

De jonge Nederlandse coureurs Elmar Abma (VolkerWessels Cyclingteam), Jelte Krijnsen (Parkhotel Valkenburg) en Guillaume Visser (Diftar Cyclingteam) en de Belg Victor Vercouillie (Team Flanders - Baloise) gingen er al vroeg in de wedstrijd vandoor. Zij kregen een maximale voorsprong van zo’n vier minuten.

Aanstormend peloton

Op de plaatselijke omlopen rond Wissenkerke wisten VolkerWessels renner Max Kroonen, Bram Dissel (BEAT Cycling) en de Italiaan Samuele Zoccarato van Bardiani CSF - Faizanè de overstap vanuit het peloton naar de kopgroep te maken. Deze zeven renners hielden lang stand, maar moesten uiteindelijk toch buigen voor het aanstormende peloton. In de laatste kilometer werden Krijnsen en Visser als laatste vluchters ingelopen.

In een zetel

Casper van Uden ging vervolgens op zo’n 300 meter voor de finish de sprint aan en won afgetekend. ‘Onlangs won ik al in Keulen en nu is het opnieuw raak’, glimlachte Van Uden bij de huldiging. ‘De ploeg loodste mij in een zetel naar de laatste rechte lijn en ik kon het gelukkig afmaken.’ De talentvolle sprinter hoopt in de komende dagen op nog meer winstkansen. ‘Nu de eerste ritzege binnen is, is de druk van de ketel. Hopelijk zit er nog meer in het vat voor onze ploeg.’

Van Uden is door zijn zege ook de nieuwe drager van de TOTO groene trui van het puntenklassement. Rune Herregodts behoudt zijn gele ZLM leiderstrui en Wessel Mouris mocht een nieuwe witte Shimano leiderstrui in ontvangst nemen als leider in het jongerenklassement. Elmar Abma greep de leiding in het Skoda-tussensprintklassement en werd uitgeroepen tot strijdlustigste renner. Hiervoor mocht hij een fraai Invicta-horloge in ontvangst nemen.

De derde etappe van de ZLM Tour start om 12.10 uur in Schijndel en finisht na 179,4 kilometer rond 16.07 uur in het Limburgse Buchten.