De ZLM Tour wordt in 2025 verreden van 11 tot en met 15 juni. Dat heeft de UCI bekend gemaakt. De vijfdaagse koers door Zuid-Nederland is de belangrijkste meerdaagse etappewedstrijd voor profs in Nederland.

Algemeen manager Eelco Franckaert is blij met de datum van de ZLM Tour in 2025. ‘De wedstrijd wordt drie weken voor de Tour de France gehouden. Dat biedt met name voor sprintersploegen de kans om hun treintjes voor de snelle mannen nog een paar keer uit te testen’, aldus Franckaert.

Hij geeft aan dat de voorbereidingen op de koers inmiddels alweer in volle gang zijn. ‘Het routeschema is al nagenoeg rond en we zijn volop in gesprek met teams om weer een sterk deelnemersveld aan de start te krijgen. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit ook deze keer weer gaat lukken'.

Op de erelijst van de ZLM Tour prijken onder andere de namen van Olav Kooij, Mike Teunissen, Mark Cavendish, Philippe Gilbert en André Greipel. In 2024 werd het eindklassement gewonnen door de talentvolle Belg Rune Herregodts.

ZLM Data 2025 Mailing 1920x