Herregodts slaat eerste slag in ZLM Tour

 

In Westkapelle heeft de Belg Rune Herregodts de openingstijdrit van de ZLM Tour gewonnen. De renner van Intermarché Wanty Gobert legde de bijna 15 kilometer lange tijdrit rond de Zeeuwse kustplaats af in een tijd van 17.16 minuten. Hij had aan de finishlijn een voorsprong van 12 seconden op nummer twee Tim van Dijke, de Zeeuw van Team Visma-Lease a Bike. Astana Qazaqstan Team renner Gleb Syritsa zette met 17.34 seconden de derde tijd op de klokken.

Op het parcours met start en finish aan de Zeedijk in Westkapelle wist Herregodts de tijdrit af te leggen met een gemiddelde snelheid van 51.045 kilometer per uur. Hij is ook de eerste drager van de gele ZLM leiderstrui.

‘Onderweg kon ik hogere wattages wegtrappen dan ik van tevoren had gehoopt. Ik wist dus dat ik aan een goede tijdrit bezig was’, aldus de 25-jarige Belg. ‘Met het team hebben we serieus toegewerkt naar deze tijdrit. Dan is het mooi als die inspanningen ook worden beloond.’

Herregodts gaat met zijn team proberen om de gele ZLM leiderstrui te verdedigen. ‘Ik heb een redelijke voorsprong op Tim van Dijke en met Intermarché Wanty staan we hier met een sterk team aan het vertrek. We gaan er dus alles aan doen om die leiderstrui te verdedigen.'

Team dsm-firmenich-PostNL renner Patrick Eddy was de eerste renner die een scherpe tijd op de klokken wist te zetten. Hij realiseerde een tijd van 17.54 seconden en mocht lange tijd plaatsnemen in de Alpecin hotseat. Herregodts wist daar met 17.16 dik onder te duiken. Na binnenkomst van de laatste renner viel hij juichend in de armen van zijn verzorger.

Herregodts mocht ook de TOTO groene trui van het puntenklassement en de Skoda-trui voor het tussensprintklassement in ontvangst nemen. De Shimano witte trui voor het jongerenklassement ging om de schouders van Metec-Solarwatt renner Wessel Mouris.

De tweede etappe van de ZLM Tour voert de renners van Middelburg naar Wissenkerke over 193,8 kilometer. Deze etappe voert de renners onder meer over de Oosterscheldekering en Zeelandbrug en telt tevens een aantal kasseistroken.

Klik op onderstaande buttons om de volledige resultaten van etappe 1 en startlijst van etappe 2 te bekijken.