DSC04159

Libéma Profcycling is verheugd aan te kondigen dat Eelco Franckaert, afkomstig uit Sint Jansteen (Zeeland), is benoemd tot manager van de ZLM Tour, de grootste meerdaagse wielerkoers van Nederland voor heren beroepsrenners. Met deze aanstelling wil Libéma Profcycling een verdere groei en professionalisering van de ZLM Tour realiseren. Franckaert volgt daarmee Joost van Wijngaarden op, die per 1 april 2024 in dienst is getreden bij de KNWU als Manager Wedstrijdsport. Tussentijds heeft Rens Kamphuis (eerder dit jaar nog verantwoordelijk voor de organisatie van het EK baanwielrennen in Omnisport Apeldoorn) invulling gegeven aan deze functie, met een succesvolle editie van de ZLM Tour, afgelopen juni, tot gevolg.

Koers zowel nationaal als internationaal meer op de kaart zetten
De ZLM Tour, die jaarlijks kan rekenen op deelname van vele topteams, geldt onder meer als een belangrijk voorbereidingsmoment op de Tour de France. In zijn nieuwe rol is Franckaert verantwoordelijk voor de algehele organisatie van de ZLM Tour, met als doel om de koers zowel nationaal als internationaal nog meer op de kaart te zetten.
Eelco Franckaert, eigenaar van Company of Sports, brengt ervaring in de sport- en evenementensector met zich mee en heeft een grote passie voor de wielersport. Als geboren en getogen Zeeuw voelt hij een sterke band met de ZLM Tour, die een belangrijke rol speelt op de Nederlandse wielerkalender. Zijn aanstelling markeert een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van de koers.

Streven naar een onvergetelijke ervaring 
“Het is een grote eer om de leiding te mogen nemen over de ZLM Tour, een koers die een bijzondere plek inneemt in het Nederlandse wielrennen,” aldus Franckaert. “Mijn doel is om samen met een fantastisch team de koers naar een nog hoger niveau te tillen, waarbij we zowel voor de renners als voor de bezoekers een onvergetelijke ervaring willen creëren.”

Sportman in hart en nieren
Libéma Profcycling, is ervan overtuigd dat Franckaert met zijn leiderschap en visie de juiste persoon is om de ZLM Tour verder te laten groeien en nog meer te positioneren als een toonaangevend evenement binnen de internationale wielerwereld, waarbij deze wedstrijd een belangrijk podium biedt aan zowel gevestigde sterren als opkomende talenten. “Eelco heeft bewezen een echte sportman in hart en nieren te zijn, met kennis van de wielersport en een scherp oog voor organisatorische details. We hebben het volste vertrouwen dat hij de ZLM Tour zal uitbouwen tot een nog grotere ‘wielerklassieker’,” aldus Martin de Kok, General Manager van Libéma Profcycling.