ZLM Tour biedt kansen voor tijdrijders, sprinters en allrounders

Met een openingstijdrit van bijna 15 kilometer en vier pittige etappes door Zeeland, Brabant en Limburg voor de boeg, is op voorhand niet te zeggen wie deze ZLM Tour op zijn naam gaat schrijven. Wordt het een sterke tijdrijder, een sprinter of toch een allrounder?

Wat wel vaststaat, is dat er weer een sterk deelnemersveld met 19 verschillende teams aan de start komt in deze ZLM Tour. WorldTour teams Visma-Lease a Bike, dsm-firmenich PostNL, Alpecin-Deceuninck, Astana en Intermarché- Wanty zijn de bekendste namen. Verder zijn de Pro-Continentale teams Tudor, Flanders-Baloise, Bingoal, Bardiani en Polti-Kometa van de partij, evenals het Continental Team van Arkéa-B&B en diverse sterke  Nederlandse continentale ploegen.

Bekende namen op de deelnemerslijst zijn onder andere Tim van Dijke, oud-winnaar Mike Teunissen, Nils Eekhoff, Timo Roosen, Boy van Poppel en sprinters Max Kanter, Gerben Thijssen, Casper van Uden, David Dekker, Maurice Ballerstedt, Simon Dehairs, Niccolo Bonifazio en meervoudig ritwinnaar Jakub Mareczko.

Vorig jaar gaf Olav Kooij zijn eindzege extra glans door in de straten van Oosterhout ook de laatste etappe op zijn naam te schrijven. In het eindklassement mochten Sam Welsford en Nils Eekhoff als tweede en derde plaatsnemen op het podium. Op 9 juni weten we wie zijn opvolger gaat worden.

Nieuw in deze ZLM Tour is ook dat John van den Akker is aangesteld als koersdirecteur, als opvolger van Jean Paul van Poppel. Toeschouwers zijn van harte welkom bij de start en finish, maar kunnen de koers ook volgen op televisie, want de ZLM Tour wordt dit jaar dagelijks uitgezonden door RTL7 en Videoland.