De ZLM Tour, Nederlands grootste etappekoers voor profwielrenners, wordt dit jaar dagelijks uitgezonden door RTL7 en Videoland. De wedstrijd, die wordt verreden van 5 tot en met 9 juni, is elke dag twee uur live te volgen via deze zenders. De ZLM Tour zet hiermee een volgende stap in haar ontwikkeling en bedient een groter publiek dan ooit. 

De rittenwedstrijd start op 5 juni met een individuele tijdrit over 13 kilometer in het Zeeuwse Westkapelle (gemeente Veere). Inmiddels zijn ook de namen van de eerste deelnemende teams bekend. WorldTour teams Visma-Lease a Bike, dsm-firmenich PostNL, Alpecin-Deceuninck, Astana en Intermarché- Wanty zijn al ingeschreven. De laatste twee edities van de ZLM Tour in 2022 en 2023 werden gewonnen door Visma-Lease a Bike topsprinter Olav Kooij. 

‘De gesprekken met RTL7 en Videoland verliepen direct positief’, zegt wedstrijdorganisator Rens Kamphuis van Libéma Profcycling. ‘Het feit dat zij de etappes van de ZLM Tour dagelijks gaan uitzenden, past bij onze ambities om de wedstrijd in de komende jaren verder uit te bouwen. Op deze manier gaan we bovendien nóg meer wielerfans bereiken. Hierdoor wordt het nog interessanter voor sponsoren en andere partners om aan te sluiten bij de ZLM Tour. Tegelijkertijd is het een mooi compliment voor onze huidige trouwe partners en sponsors, die al jarenlang meebouwen aan deze koers.’