Oosterhout, 11 juni 2023 Goed nieuws voor de ZLM Tour! Hoofdsponsor ZLM Verzekeringen heeft haar contract met de meerdaagse wielerkoers met twee jaar verlengd. Zo maken de hoofdsponsor en organisator Libéma Profcycling vandaag gezamenlijk bekend. De Zeeuwse verzekeraar is al sinds 2011 titelpartner van de ZLM Tour.

Landelijke allure en tot aan de voordeur van onze klanten  

Oscar Monshouwer, directeur Verzekeringszaken ZLM Verzekeringen, is enthousiast over de verlenging van het hoofdsponsorschap: “Als verzekeraar bieden wij onze klanten graag zekerheid en waar het kan doen we iets terug. Het is prachtig om dit sportevenement met internationale allure mogelijk te maken en zo een bijdrage te leveren aan de wielersport. Dat we met de ZLM Tour letterlijk langs onze klanten in Zeeland en Brabant koersen maakt het nóg mooier. ZLM Tour is de enige meerdaagse etappekoers voor heren profs die Nederland rijk is. We zijn er trots op dat we zo als hoofdsponsor kunnen blijven bijdragen aan de ontwikkeling van de wielersport.”

Betrouwbare partner om mee door te bouwen 

Namens Libéma Profcycling, de organisator van de meerdaagse wielerkoers, is Joost van Wijngaarden vol lof over ZLM Verzekeringen als trouwe sponsor: “ZLM Verzekeringen is een voorbeeldsponsor die niet alleen financieel ondersteunt, maar ook inhoudelijk volop bijdraagt. Met hun voortdurende steun kunnen we de komende jaren belangrijke stappen zetten om het evenement nóg aantrekkelijker te maken. We zijn verheugd dat we kunnen blijven samenwerken met een partner die zich zo betrokken toont bij de groei van de ZLM Tour.”

Bijzondere samenwerking sinds 2011

De meerdaagse wielerkoers waar menig topper zich warmdraait voor de Tour de France wordt al sinds 2011 mogelijk gemaakt door ZLM Verzekeringen. Door de jaren heen hebben grote namen zoals Primož Roglič, Mark Cavendish, Dylan Groenewegen, Caleb Ewan en Philippe Gilbert op het podium gestaan. Tevens biedt ZLM Tour een podium voor nieuw talent zoals Team Jumbo-Visma sprinter Olav Kooij, de winnaar van 2022.

Nieuws onthuld voor slotetappe

Deze aankondiging op de dag van de slotetappe voegt een extra feestelijk tintje toe aan het evenement en benadrukt de langdurige betrokkenheid van ZLM Verzekeringen bij de meerdaagse etappekoers.