Parcours & Etappes

ZLM Tour 2020 | 3 - 7 juni 2020

Wij zijn op dit moment druk bezig met het opzetten van het parcours voor 2020. Editie 2020 gaat opnieuw de voorbereidingskoers worden voor de sprinters op de Tour de France. Het beloofd een waar spektakel te worden! 

ZLM Tour 2019

Het parcours van de ZLM Tour 2019 was als volgt. Download hier het Rondeboek van 2019. Bekijk hieronder de laatste versies van de routes, tijdschema’s en GPX files.

Proloog Yerseke (6,8 kilometer)

De Zeeuwse plaats Yerseke, parel aan de Oosterschelde is op woensdag 19 juni de startplaats van de vernieuwde vijfdaagse ZLM Tour. De etappewedstrijd start met een proloog over 6,8 kilometer. De eerste renner gaat om 18.00 uur van start, terwijl de finish van de laatste renner rond de klok van 20.30 uur wordt verwacht. Dan zal ook bekend zijn wie de eerste gele ZLM-leiderstrui om zijn schouders gehangen gaat krijgen. Lees hier meer over het programma in Yerseke.

Download routeschema PDF
Download routeschema GPX

1e etappe Bredene – Heinkenszand (197,9 kilometer)

De wind kan wel eens een belangrijke rol gaan spelen in de eerste etappe van de ZLM Tour. Het startschot van deze etappe wordt om 11.15 uur gegeven in het Belgische Bredene. 197,9 kilometer later is de finishlijn getrokken op de Stenevate in het Zeeuwse Heinkenszand, gemeente Borsele. De renners passeren rond 14.30 uur voor de eerste keer langs bij de finish, die gelegen is bij het gemeentehuis. Daarna rijden zij nog drie plaatselijke omlopen van zo’n 19 kilometer. Lees hier meer over het programma in Heinkenszand.

Download routeschema PDF
Download routeschema GPX

2e etappe Etten-Leur – Buchten (168,1 kilometer)

De tweede etappe van de ZLM Tour start in Etten-Leur om 13.00 uur en brengt de renners van het West-Brabantse Etten-Leur na een geneutraliseerde ronde door Etten-Leur via de Brabantse Kempen naar het Limburgse Buchten. Rond 16.45 passeren de renners voor de eerste keer de finishlijn in Buchten, waar zij nog twee plaatselijke omlopen van 7,7 kilometer moeten afleggen. Na de finish van de etappe wordt in Buchten om 18.45 uur ook nog een criterium gehouden voor elite/beloften en amateurs.  Lees meer over het programma in Etten-Leur.  Lees meer over het programma in Buchten.

Download routeschema PDF
Download routeschema GPX

3e etappe Buchten – Landgraaf (171,4 kilometer)

Renners die in aanmerking willen komen voor de eindwinst in deze ZLM Tour kunnen op 22 juni hun slag slaan tijdens de Koninginnenrit in de Limburgse heuvels. Deze etappe start om 12.30 uur vanaf de Markt in Buchten en finisht rond 16.30 uur aan de Beethovensingel in Landgraaf. Na afloop vindt er een ‘Oktoberfeest’ plaats en belooft het een gezellige avond te worden. Lees meer over het programma in Buchten.

Download routeschema PDF
Download routeschema GPX

4e etappe Eindhoven – Tilburg

Tijdens het High Tech Crit Festival, “the future of cycling” staan vanaf 11.30 uur alle teambussen van de deelnemende ploegen op de Strip van de High Tech Campus. In de omgeving van de Strip wordt ook een promodorp ingericht, waar de renners de startlijst moeten tekenen en aan het publiek worden gepresenteerd. Daarna klinkt om 12.30 uur het officiële startschot voor de laatste etappe! Bekijk hier het volledige programma van het High Tech Crit Festival: https://hightechcritfestival.com/

De eindstreep van de laatste etappe wordt getrokken in de Piusstraat in Tilburg, waar de renners rond 16.00 uur voor de eerste keer doorkomen.

Download routeschema PDF
Download routeschema GPX

ZLM verzekeringen
Libema Profycling
KNWU
Zeeland
SHIMANO
Simac
Guifi