Sportieve revanche voor Jakub Mareczko in ZLM Tour in Buchten

De Limburg etappe op de derde dag van de ZLM Tour is gewonnen door Jakub Mareczko. De renner van Alpecin-Fenix nam sportief revanche op zijn declassering van gisteren en greep na een etappe van 192 kilometer in Buchten de zege voor leider Olav Kooij (Team Jumbo Visma) en de Deen Alexander Salby (Riwal Cycling Team).

Het peloton had opnieuw veel zin in om te koersen. Al snel na de start in Heythuysen reed een kopgroep van zes renners weg met Tim Bierkens (Allinq), Jordy Bouts (BEAT Cycling), Nick van der Meer en Roel van Sintmaartensdijk (VolkerWessels), Jacob Eriksson (Riwal) en Jack Bernard Murphy (EvoPro Racing).

De koplopers kwamen als eerste boven op de Limburgse heuvels, waaronder Cauberg, Geulhemmerberg, Bemelerberg, Loorberg, Camerig en Eyserbosweg. Maar zij kregen nooit meer dan enkele minuten voorsprong. Bouts, Van Sintmaartensdijk en Eriksson bleven als langste over van de koplopers en werden pas op de plaatselijke omlopen in Buchten ingerekend door het peloton.

In de massasprint toonde Jakub Mareczko zich overtuigend de snelste van de groep. Hij had op de eindstreep een duidelijke voorsprong op Olav Kooij en Alexander Salby. “Dit is een mooie revanche na de etappe van gisteren”, vertelde de Italiaanse winnaar na de finish. “Dit is mijn tweede zege van dit seizoen. Hopelijk volgen er snel nog meer.” Elia Viviani (INEOS Grenadiers) en Milan Fretin (Sport Vlaanderen – Baloise) kwamen als vierde en vijfde over de streep.

In het algemeen klassement blijft Olav Kooij aan de leiding. Hij start dus ook morgen in de gele ZLM leiderstrui. De 20-jarige renner van Team Jumbo Visma behoudt eveneens de Skoda groene trui van het puntenklassement en de Happy Dog witte trui van het jongerenklassement.

De vierde etappe van de ZLM Tour op zaterdag 11 juni voert de renners van Rucphen naar Geldrop-Mierlo en heeft een afstand van 196 kilometer.

Bekijk hier de volledige uitslag

Foto: George Deswijzen